Працю університету у підготовці святкування 1125-річчя Галича відзначено Патріаршими грамотами

У Крилосі на завершення Всеукраїнської Патріаршої прощі до 1125-річчя від першої письмової згадки про Галич глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук подякував прикарпатцям, які своєю працею зробили значний внесок до підготовки відзначення цієї ювілейної дати. Зокрема, він вручив Патріарші грамоти з нагоди 1125-річчя святкування заснування Галича та надання храму Успіння Пресвятої Богородиці у Крилосі титулу Патріаршого прокатедрального собору ректору Прикарпатського університету Ігорю Цепенді, декану факультету історії, політології і міжнародних відносин Миколі Кугутяку, почесному професору ПНУ, члену Наглядової ради університету Ігорю Олійнику.

За словами глави Української греко-католицької церкви Святослава, на початку року під час відвідин Галича він написав пастирське послання, у якому заохочував науковців та істориків вивчати спадщину давнього Галича, а всіх українців цю спадщину для себе відкрити: «Як великий скарб, який дає надію».

«Ваше завдання виконано, — заявив ректор Ігор Цепенда під час вручення йому Патріаршої грамоти. — Тому що нашим професором Миколою Кугутяком написано книгу «Монастирі Галича і околиць». Тож ректор від Університету до ювілейної дати подарував главі Української греко-католицької церкви це нове видання.

«Дякую пану ректору за партнерство. Хай Бог благословить!», – подякував Блаженніший.